Starta en blogg

Skriven av admin | webbhotell | Friday 9 November 2018 11:42 pm

Har du hört om alla dina vänner som idag har en blogg på Internet och nu undrar själv hur man startar en egen? Då ska du läsa denna artiklen som kommer att hjälpa dig att starta en blogg på Internet enkelt och smidigt. Du kan vara igång redan imorgon med din helt egna blogg och ditt unika domännamn.

Idag använder nästan 1/5 av Sveriges befolkning en blogg som dem skriver om sin vardag eller om andra intressen som dem har. Du har väl hört talas om blondinbella som driver sveriges största blogg? Hon skriver om mode samt om sin vardag. Jag personligen tror inte att hon startade bloggen för att kunna leva på den, men se bara idag, hon skapar en fin inkomst från den genom reklam och annat. Nu menar jag inte att du också kommer att få en lika stor blogg som hennes men det finns goda chanser till det. Att starta en blogg för att skriva om precis vad som helst är roande för andra, och på detta sättet blir din blogg större och större om du skriver inlägg som intresserar andra.

För att du själv ska komma igång och blogga så krävs det ett eget domännamn samt ett bra webbhotell. Ett domännamn kostar från 100 kronor per år om du väljer .SE som toppdomän. Och det tycker jag att du ska göra om du ska starta en svensk blogg. Ett webbhotell måste du ha för att din blogg ska kunna vara tillgänglig för andra att gå in och läsa på dygnet runt. Kostnaden för detta finns från 69 kronor i månaden vilket är fullt överkomligt. Den årliga kostnaden är då endast 790 kronor inklusive moms per år. Väljer du Webbdo som jag rekommenderar och har plockat priset ifrån så blir din kostnad detta, dem kommer även att hjälpa dig att installera bloggverktyget WordPress gratis som kan vara lite krabbigt att installera på din domän om du inte tidigare är van vid detta. Registrerar du även ett domännamn genom dem så ingår det kostnadsfritt första året, så din årliga kostnad (första året) blir alltså 690 kronor vilket är mycket billigt.

När du har din blogg klar är det bara att börja blogga, du loggar bara in med ditt personliga användarnamn och lösenord och skriver precis som när du skriver i exempelvis word. Det är alltså inte svår att navigera sig för att skriva och publicera ett inlägg.

Dem som idag har en blogg är från åldrarna 12-65+ år gamla. Att ha en blogg och skriva om precis vad som helst är den nya heta trenden på Internet. Är du orolig att du inte kommer att veta hur man gör när du väl har din blogg publicerad på Internet så behöver du inte vara de. Jag garanterar dig att om en 12 åring kan ha en blogg idag samt att en människa över 65 år så kan även du det! Ta chansen nu och starta en blogg, du kommer inte ångra dig.

– Rekommenderat webbhotell med domännamn ingår första året kostnadsfritt! Dem hjälper dig även gratis med att installera WordPress som är det vanligaste bloggverktyget på Internet. Jag använder det själv på denna bloggen.

Fakturera med ROT/RUT-avdrag

Skriven av admin | Verksamhet | Wednesday 2 November 2011 10:01 am

Du som företagare, särskilt om du arbetar inom tjänstesektorn, kommer kanske stöta på någon kund som vill att du utför så kallade husarbeten, d.v.s. arbeten som är berättigade till skatteavdrag. Hur ska du då göra för att fakturorna ska bli korrekta?

Egentligen är det inte så pass krångligt. Det gäller dock att ha en grundläggande koll på reglerna. ROT/RUT-avdrag fås för en rad husarbeten, som t.ex. renovering, städning och en rad andra liknande arbeten (kontakta Skatteverket för en mer specifik lista). Avdraget uppgår till 50% av arbetskostnaden, man får alltså inget skatteavdrag för material, och det gäller bara om arbetet utförs hos en privatpersons bostad eller villa. Det finns inget ROT/RUT-avdrag för företag.

När det kommer till fakturering för arbeten med ROT/RUT-avdrag måste det av fakturan framgå exakt var arbetet utförts. Vidare måste det finnas med att 50% av arbetskostnaden dras av, den ska alltså inte kunden betala. Detta är alltså skattereduktionen.

Hur ska du då sedan få betalt för det avdrag du gett kunden?
Enkelt – du behöver bara fylla i en blankett och skicka till Skatteverket. Vanligtvis betalar de inom två veckor. Ha detta i åtanke när du erbjuder husarbeten till kunden, och om du känner dig osäker på om du gjort rätt kan du ju alltid kontakta Skatteverket själv!

Marknadsföringen är dyr för webbhotell

Skriven av admin | Marknadsföring,webbhotell | Sunday 10 July 2011 3:15 pm

Ett av dem hetaste orden för en sökmotoroptimerare att kriga om i SERP:en är sökordet “webbhotell” och alla böjelse av detta. Detta är en bransch som de inom affiliatemarknadsföringen tjänar en hel del pengar på. Men självklart endast de som ligger bra till i sökresultatet (säger de flesta). Men det finns även andra sätt att tjäna bra med pengar genom denna bransch. Och detta genom att använda sig av det ökända annonseringssystemet Google Adwords!

När jag första började använda mig av detta så började jag inte med att fixa kunder till webbhotell. Det var inom ekonomi branchen, som även denna är väldigt konkurrensaktig i sökresultatet. På den tiden (3-4 år sen) så betalade jag mellan 8-10 kronor / klick, idag tror jag att det är ännu högre för sökord som “låna pengar” och “sms lån” etc. Men detta har jag ingen vidare vetskap om då jag inte längre jobbar med ekonomi, nu har jag gått över till webbhotell istället! Och om vi talar inte om 8-10 kronor / klick, idag betalar jag 16-27 kronor / klick! Visst är det mycket pengar, men jag tjänar ännu mera på min affiliateförsäljning är än vad jag betalar till Adwords varje månad.

Kostnad för mina främsta sökord i Google Adwords.

  • webbhotell – 24-27 kronor / klick.
  • billigt webbhotell – 17-20 kronor / klick.
  • bra webbhotell – 16-21 kronor.

Som du ser så är det mycket pengar. Jag betalar omkring 500 kronor varje dag i annonseringskostnad, kan du räkna ut vad det blir per månad? Mycket, jag vet! Men i snitt så säljer jag så att jag får in 700 kronor varje dag, så det är en vinst med 200 kronor / dag. Och alla dessa kunderna som klickar på mina annonser kommer till en sida om bra webbhotell som jämför och visar upp de främsta företagen som erbjuder detta (dock inte den som länkas). Ibland kan det hända att man går back, men i det stora hela så blir det vinst! Det är som vilken business som helst, det går inte alltid bra men oftast!

Körkortfrågor gratis

Skriven av admin | Verksamhet | Monday 21 February 2011 3:09 pm

Ska du skaffa körkort är det nu enkelt att plugga körkortsteori online. Det finns en del olika sajter på nätet som erbjuder dig att plugga alla körkortsfrågor online. Den största tjänsten på nätet och den tjänsten som rekommenderas och som de flesta numera använder är körkort.se Dom har en utmärkt och mycket pålitlig tjänst med alla nya körkortsfrågor som uppdateras regelbundet.

På deras hemsida kan du först prova deras gratis körkortstest för att utvärdera deras tjänst. Vill man ha tillgång till alla körkortsfrågor kostar det från 98 kr per månad vilket kan ses som en liten kostnad då chanser att klara sitt teoriprov vid första försöket ökar markant och därmed sparar man snabbt in dom pengarna.

Körkort.se har också bra information om körkort på Facebook den sidan ska man också kolla in då dom även delar ut gratis körkortsfrågor och rabattkoder för deras tjänst.

De erbjuder också ett bra körkortsforum på deras hemsida där man snabbt kan ställa frågor relaterade till körkort och få snabba och bra svar.

Man kan också tjäna pengar på nätet med deras affiliate program som förutom körkortsfrågor även erbjuder dig att marknadsföra Högskoleprovet övningsbok som är en bok för dig som ska skriva högskoleprovet och vill höja ditt provresultat.

Med den här recensionen önskar vi våra läsare lycka till både med att plugga körkortsfrågor och fixa körkort och även med att skriva högskoleprovet.

Bläckpatroner till skrivaren

Skriven av admin | Verksamhet | Monday 14 December 2009 2:40 pm

Denna veckan började inte bra, det har varit fullt upp hela dagen med papper, kunder, support och även så har bläcket i skrivare nu även tagit slut! Läs mer under….

Jag fick nyligen slut på bläckpatroner och blev väldigt irriterad för detta. Då det endast var ett papper kvar att skriva ut till en nytecknad kund. Så nu har jag precis varit nere och köpt det i en elektronikaffär under, det var synd att jag inte tänkte på detta innan det tog slut så att man kunde handla det lite billigare från Internet. För bläck & färgpatroner är verkligen inte billigt i den dagliga handeln, man ska köpa det online för att få bra priser!

Så nu när jag har satt i de nya i skrivaren så hoppas jag att det åtminstone ska finnas färg kvar i några veckor. Men hur som helst så ska jag beställa nya nu direkt så jag slipper att råka ut för samma sak igen som är så irriterande! Och det borde du också göra som läser detta för att inte råka ut för samma sak som mig, det gäller att planer har jag märkt för att allt ska gå vägen!

Next Page »