Att köpa länkar till sin webbsida

Skriven av admin | Länkar | Tuesday 3 February 2009 9:35 pm

Har du läst om personer som vill köpa länkar till sina webbsidor för att få ett högre värde på den? Jag läser på olika SEO-forum samt på andra webbsidor och bloggar om personer som vill köpa länkar till sin webbsida varje dag. Jag förstår inte hur folk tänker, dem kanske skulle få en possitiv rankning i början men till slut så får dem äta upp allt när sökmotorerna bannar deras sajter. Dem kommer att banna både den sajten som säljer länkar samt den webbsidan som köper länkar. Så sluta att köpa och sälja länkar på Internet för att tjäna en liten hacka på det. Det är inte rättvist mot personer som arbetar hårt för att få en bra position i sökmotorerna för specifika sökord och meningar.

köpa lankar

Det värsta som jag hittills sett på andra sajter är att dem visar utåt, både för personer som besöker deras sajter och för sökmotorerna att dem säljer länkar. Dem visar upp ett fast pris eller en vettig månadskostnad för att få en länk placerad på just deras webbsida. O.M.G, dessa sajter kommer att bli borttagna ur sökmotorernas index ganska snart. Det är som att dem själva ber om att bli borttagna ur sökmotorerna. Nu får ni inte uppfatta mig fel, jag är inte den som rapporterar till sökmotorerna att en viss sajt säljer länkar, nej! Jag har endast rapporterat en webbsida som kopierade mitt innehåll från en annan webbsida som jag äger. Denna webbsidan blev borttagen ur Google index någon vecka efter. Läs artiklen här, om hur du ta bort någon annans innehåll från Google.

Börja jobba riktigt med din sökmotoroptimering istället för att köpa länkar till din webbsida. Det kommer att ge dig en mer possitiv rankning samt så kommer du vara mer nöjd med ditt resultat. SEO-tekniken för att köpa länkar känns så 2007 som Lindqvist har skrivit i ett tidigare inlägg från 2008.

4 Comments »

 1. Comment by Håkan Persson — August 25, 2009 @ 10:07 am

  Länkhandel kommer inte att upphöra och risken att bli bannad av Google är minimal. De större etablerade SEO-företagen är helt öppna med att de bedriver länkhandel och att de erbjuder denna möjlighet.
  Man kan fråga sig var gränsen går. Många SEO-konsulter samarbetar idag. Både när det gäller kunskapsutbyte och när det gäller just förmedling av länkar. Även om det i sådana fall inte sker någon uttalad länkhandel i de fallen så är det fråga om en indirekt handel då konsulterna (även jag) tar betalt för sökoptimeringen. Så om man ska tolka all form av länkhandel strikt förbjuden så gäller detta även att det inte är tillåtet med annan sökmotoroptimering än “on-page”

 2. Comment by Personlig assistent — April 3, 2011 @ 5:59 pm

  Jag håller helt med dig, det kommer aldrig att upphöra så länge det är sättet att förbättra sin position i något avseende. Det är dock mycket härligt att det börjat bli transperens i den riktigt dåliga branschen SEO. Det handlar till 90 % av länkarna. Vilket de flesta börjat inse så smått.

 3. Comment by Personlig assistans Stockholm — January 16, 2015 @ 12:20 pm

  Jag har hört talas om att man tom tvättar länkar för att kunna använda dem. Det är en hel vetenskap bakom de som bla kör i hårt konkurrensutsatta branscher tex Poker.

 4. Comment by Berit — October 28, 2015 @ 9:24 am

  Intressant detta, nu blir man ofta kontaktad om vissa länkbyten och de försöker pracka på en länkköp också…..

RSS feed för kommentarer på denna artiklen. TrackBack URI

Skriv kommentar