Bloggmarknadsföring

Skriven av admin | Marknadsföring | Wednesday 25 March 2009 12:04 pm

Bloggmarknadsföring

När det kommer till marknadsföringen av sin blogg finns det många bra resurser man kan ta hjälp av. Vi kommer i denna artiklen ta upp dem främsta sakerna du kan använda dig av för att göra din blogg så synlig för andra som möjligt, både i sökmotorerna och på andra webbsajter kostnadsfritt.
Har du redan en blogg idag som du skriver och publicerar artiklar på så kommer detta att bli enkel match för dig då du redan har grunderna för att börja marknadsföra din blogg.

En bra början till bloggmarknadsföring är att fråga dig själv hur många blogginlägg som du skriver i veckan? Skriver du bara några enstaka inlägg i veckan (3-5 artiklar) så räcker detta. Skriver du 6-10 blogginlägg så är detta bättre för din blogg. Ju fler inlägg desto större chans har du att få fler besökare samt hamna högre upp i sökmotorerna. Du har även större chans till att få fler inlänkar till din blogg och får på det sättet mer synlighet i dem främsta sökmotorerna (Google, MSN, Yahoo,). Detta kallas sökmotoroptimering, när man gör en webbsajt eller blogg mer synlig i sökmotorerna.

Några bra tips att använda sig av för att marknadsföra sin blogg är att bli medlem på flera olika bloggportaler, dem som jag tänker på är; bloggtoppen.se, blogglista.se och blogrankers.com. Genom att gratis anmäla din blogg till dessa portaler så kommer du få fler besökare från dessa. Det enda negativa med dessa portalerna är att dem kräver att du lägger till en liten banner på din egna blogg för att bli godkänd.

Bloggportaler

Med denna minibannern kan andra se hur många besökare din blogg har samt lite annan statistik. Dem andra minibannerna som du ser i bilden ovanför är från gnuheter.com och mediacreeper. Men dessa på din blogg så pingar du automatiskt dessa sidorna om att du har skrivit ett nytt inlägg och kommer då få en länk placerad på sidorna.

Andra pingtjänster som hjälper dig med din bloggmarknadsföring är självklart nyligen.se som har flest uppdaterade blogginlägg om dagen i sin ping databas. Där ska du definitivt lägga till din blogg och aktivera automatiska pingning i ditt blogg program.
Använd flera pingtjänster på en webbsajt som heter bloggping.com! Där hittar du dem främsta pingsidorna som du kan skicka till, genom att fylla i formuläret.

När vi ändå skriver om marknadsföring så får vi inte glömma tjänsten från Pusha som jag har fått en massa besökare ifrån! Genom att lägga till en länk till din senaste artikel på Pusha så kan andra användare se att du har skrivit något nytt på din blogg. Tycker dem om din nya artikel så kan dem hjälpa dig att pusha (ge en röst) upp din länk till högre rankning. När du fått tillräckligt med röster så kommer din länk att synas på startsidan utan Nofollow tillägg. Det gäller även för dig att pusha upp andras länkar, gör du inte detta så kanske dina länkar inte kommer att bli pushade.

Genom att använda dessa tipsen ovanför så kommer du garanterat att få fler besökare till din blogg. Det finns förståss fler sätt att använda sig av för att marknadsföra sin blogg men dessa tipsen är alltid en början om man vill att sin blogg ska synas mer på olika sajter och i sökmotorerna.

No Comments »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer på denna artiklen. TrackBack URI

Skriv kommentar