Bryter Google mot upphovsrättslagen?

Skriven av admin | Länkar | Monday 27 April 2009 5:34 pm

Google eller The Pirate Bay?

Det har diskuterats hej vilt på Internet genom olika bloggar och tidningar om att Google är polisanmälda mot upphovsrättslagen. Anledningen till att detta har dragits upp är för att ägarna till fildelarsajten thepiratebay.org har dömts till 1 års fängelse och ett skadestånd på upp till 30 miljoner.

Ägarna till thepiratebay.org är dömda för att ha en enklare sökmotor för att hitta torrentfiler som oftast är upphovsrättsskyddat material. Det som jag tycker är konstigt är att dem endast länkar till filer och är en sammansluten sajt för att kunna ladda ner digitala produkter. Alltså dem har inget material sparat på sina egna servrar.
Nu när Google är polisanmälda för för samma sak som torrentsajten av 2 killar i Härnösand så blir det många som skriver om detta i sina bloggar.

Det som Google och thepiratebay.org har gemensamt är att dem båda länkar till torrentfiler som är upphovsrättsskyddat material. Den enda skillnaden är att torrentfilerna går att nå från thepiratebay och inte direkt från Google´s sökmotor. Men så vitt jag vet så är det väl inte olagligt att länka till något, bara att ha det sparat på en server eller i en dator?

No Comments »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer på denna artiklen. TrackBack URI

Skriv kommentar