Google indexerade webbsidan snabbt

Skriven av admin | Sökmotoroptimering | Friday 30 January 2009 2:10 pm

internet-seo

I förgår 28/1 laddade jag upp denna webbsidan postmarknadsforing.se och redan efter 3 timmar hade 9 av 15 sidor indexerats i Google. Visst så har jag så kallade backlinks från andra välindexerade domäner i Google men inte trodde jag att mina sidor skulle synas så snabbt i serpen.

I början av 2006 då jag började som webmaster tog det mycket längre tid. Om jag minns rätt så visades inte min första webbsida i serpen förens efter 2 veckor vilket är en mycket lång tid. Men då jag äger ett X antal domäner så vet jag hur man ska göra för att få sin webbsida indexerad snabbt i Google och andra sökmotorern på Internet.

Saker som du INTE ska göra för att bli indexerad snabbt

  • Du ska inte skicka in din webbsida manuellt till alla dem stora sökmotorerna som Google, msn, yahoo eller sesam.
  • Du ska heller inte använda något program som jag kallar det “spammar” iväg din nya domän till alla möjliga sökmotorer runt om i världen. Dem flesta små sökmotorerna hyrs ändå av Google. Så använder du ett program som skickar iväg din nya domän så kommer Google få ett antal hundra ansökningar om att din webbsida ska bli indexerad. Och detta är spam, därför kan det hända att din webbsida inte blir indexerad på några veckor.
  • Köp heller inte länkar från länkarkiv/länkkataloger. Speciellt inte från såna sidor som knappt har någon PR (pagerank) utdelad av Google. Vill du ha inlänkar så se till att byta eller att göra ett 3-vägsbyte mellan länkar och andra sidor ( om du nu har några andra domäner).
  • Byt inte länkar med webbsidor som inte har någon PR (pagerank).

Saker som har fungerat för mig när jag vill att en webbsida ska bli indexerad snabbt

  • Vill du att din webbsida ska bli indexerad snabbt så ska du försöka att få länkar från relevanta bloggar som har eller som skriver om just det som din webbsida handlar om. Varför bloggar? Google och andra sökmotorer gillar bloggar då dem uppdateras med ny information ofta, därför besöker dem så kallade “robotarna” bloggar ofta. Läs mer om hur Google indexerar webbsidor och webbmaterial.
  • Har mycket relevant text på din webbsida med relevanta länkar till andra webbsidor som har samma innehåll som din egna.
  • Ha interna länkar på din webbsida om den består av många undersidor. ( överdriv inte med dessa, kan få din webbsida bannad från sökmotorerna).
  • Ha unikt innehåll, kopera aldrig någon annans texter och publicera på din egna webbsida.
  • Skapa en sitemap (sidkarta) som visar vilka undersidor som du har på din domän. Skicka in den till dem största sökmotorerna; Google, msn, yahoo och sesam. Du kan även välja att ha den via en intern länk från din startsida.

Sakerna som jag har tagit upp i detta inlägget har jag själv provat och det har fungerat. Dem sakerna som inte har fungerat så bra som jag också har skrivt med här gillar inte sökmotorerna alls. Så se till att gör det rätt från början för att få din webbsida indexerad snabbt i sökmotorerna. Det finns många fler saker att göra för att få sin webbsida indexerad men dem som jag tagit upp är de vanligaste.

No Comments »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer på denna artiklen.

Skriv kommentar