Mata sökmotorerna med information

Skriven av admin | Sökmotoroptimering | Wednesday 11 February 2009 9:24 am

Mata sökmotorerna

Vill man öka värdet på sin webbsida för att få mer besökare från sökmotorerna så gäller det att mata sökmotorerna med information så ofta du har chansen. Har man en blogg så är det lätt att uppdatera den varje dag med ny information. Google själva hänvisar till att skriva bra och innehållsrika texter på sin webbplats för att få träffar från sökmotorerna. Skriver man på en eller flera bloggar så vet du lika väl som jag att bara några timmar efter att man publicerat nytt innehåll på sin blogg så visas det i Google´s index.

Många anser att “content is king” vilket jag får hålla med om, bra innehållsrika texter ger fler besökare från sökmotorerna på dem nyckelorden man vill ha träffar på. Ett intressant inlägg som jag läste från Nyttforetag.com om att uppdatera din sajt varje dag. Där skriver Jack Hansen om hur viktigt det är att uppdatera sin webbplats varje dag eller så ofta det går för att den inte ska “dö ut” (Bättre en liten och fungerande webbplats än en stordöd).

Information är inte bara texter, det är även bilder, video och ljudfiler. Google har som många vet uppdaterat sin sökmotor så att den kan läsa av just dessa sakerna. Bilder, video eller ljudfiler är det senaste inom innehåll för sina webbsidor. Lägger du upp exempelvis en video på din sajt så kan Google (tro det eller ej) läsa av denna videofilen och ge dig en bättre rankning i serpen på relaterade sökord till din video. Läs en tidigare artikel som jag skrivit om hur video kommer hjälpa din rankning i Google.

Uppdatera din webbplats med nya information så ofta du kan! Har du inte tid att göra det varje dag eller varannan dag så kanske du ska överväga att anlita eller samarbeta med någon annan så ni kan fylla ut en webbplats med bra innehåll. Att sammarbeta med en eller flera personer för att skriva på en blogg eller webbplats är bättre än att var och en ska ha en varsin blogg eller webbplats. Samla istället allt på en domän för bättre och fler träffar från sökmotorerna.

1 Comment »

  1. Comment by PPC SPY — February 11, 2009 @ 10:50 am

    Bra skrivet och glöm inte att få med nyckelorden i texten som du vill att sidan ska bli hittad under.

RSS feed för kommentarer på denna artiklen. TrackBack URI

Skriv kommentar