Överst på Google

Skriven av admin | Sökmotoroptimering | Friday 8 May 2009 10:34 am

Överst på Google

För att hamna överst på Google med ett specifikt sökord så krävs det oftast en hel del arbete samt flera års kunskap inom SEO enligt mig. Det finns visserligen sökord eller meningar som är enkla att hamna högt på, exempelvis titlen som jag har på denna artikel. Nu vet jag inte hur det kommer att gå för mig, men jag gör ett försök att hamna högst på Google genom att optimera artiklen för just sökmeningen “överst på google”. Och enligt mina kunskaper så ska inte detta vara något problem :). Det kan visserligen ta någon vecka eller två innan reslutatet kommer att synas, men det kommer jag att återkomma med.

– Just nu finns det cirka 67 800 sidor som innehåller meningen som jag har på titlen till denna artiklen. Med detta menas att jag kommer att slåss om en förstaplats i Google med dessa sidorna.

Överst på Google

Det svåra med att hamna överst på Google är inte sökmeningar, utan specifika sökord. Som exempelvis om man söker på “billiga datorer”, “dator”, “bärbar dator”, eller precis vad som helst som är populärt att söka på så är det riktigt svårt att komma på en bra placering i sökmotorerna. För att hamna på en topp 10 placering för ett specifikt ord kan vara riktigt svårt. Nu när SEO-firmorna allt blir vanligare och priserna pressas ner så kommer det att vara svårare ju längre tiden går. Allt fler webbsidor ploppar upp med eget unikt innehåll som slåss om en bra placering i Google. Vissa sökord till en webbsida måste man jobba med i flera år för att hamn på en hyffsad placering, alltså det är inte lätt att komma överst på Google med sin webbsajt på populära sökord.

– Jag har själv hållit på med en sajt sedan 2006 där jag sökmotoroptimerar sidan till max enligt mig, men ändå så hoppar min sida från plats 1-3. Google kan inte riktigt bestämma sig för vad min eller mina konkurrenter ska vara på just ett specifikt sökord. På det sökordet så är det över 1,4 miljoner resultat, så jag är nöjd med en 3:e plats som jag har nu.

Så hamnar man överst på Google lättast

– Se till så att ditt innehåll är unikt, alltså kopiera inte någon annans innehåll.

– Skriv informativ och mycket text på varje sida som du vill ranka högt, skriv för läsaren, inte för sökmotorerna.

– Använd interna länkar till alla dina sidor som du vill ge en extra push.

– Skaffa neutrala inlänkar från andra sidor, helst från relaterade sidor. Kan vara svårt om du inte skriver något som din läsare har användning för.

– Upprepa sökord / sökmeningar som du vill ranka högre i din text. OBS – Upprepa inte för mycket!

– Använd H1-H6 taggar. Jag brukar bara använda H1-H3, ibland använder jag H4-H6 också men inte så ofta. Se till så att ditt sökord är i dina H-taggar. Men ha inte för snarlika taggar.

– Använd sökordet / sökmeningen i din titel och URL.

– Lägg till ordet du vill ranka högre på i din description tag samt i din keyword tag.

– Länka till annat relaterat innehåll som din egna sida.

Detta är en grundlista som jag använder mig av för att få en bättre placering på mina sökord jag vill ranka högre på. Det finns hur mycket mer som helst som man kan använda sig av för att försöka att komma överst på Google, men det är upp till var och en att testa sig fram själva. För det finns trotts allt ingen riktig guide för att man optimera sin sida för sökmotorerna. Lycka till med att hamna överst på Google du också på dina sökord.

No Comments »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer på denna artiklen. TrackBack URI

Skriv kommentar