Web 2.0 – alla är webmasters

Skriven av admin | Internet,underhåll | Wednesday 20 May 2009 12:16 pm

Web 2.0

Nu när web 2.0 har funnits i flera år så ser allt fler fördelarna med detta. Även dem som inte har någon webbsida att driva. Alla som läser och kommenterar bloggar är exempelvis delaktiga till innehållet på sajten. Skriver någon en kommentar så snappas detta upp av sökmotorerna, vareså det är negativt eller possitivt. Så därför är det idag svårt för oseriösa företag att vara kvar på marknaden. Vilket är extremt bra…

Jag hoppas nu att du hänger med, men jag ska ändå ta ett exempel:

Du skriver ett blogginlägg om ett företag eller någon webbsida, du frågar utåt eller berättar om sajten. Sedan kommer det in läsare och kommentarar inlägget. Är det negativt så sprids detta vidare till andra bloggar oftast. Om inte så finns det i sökmotorerna efter ett tag. Så är någon intresserad av vad ett företag säljer så kan dem bara söka via Google på företaget. Det räcker med en sökning som: FÖRETAG + NEGATIVT så kommer det att komma upp.

Jag har bl.a gjort så här när jag har varit intresserad av en produkt som har gått på TV-reklamen, jag söker på produktnamnet + negativt. Då kommer det oftast upp vad andra tycker om produkten. Gör det inte de så blir jag mer intresserad av det och förhoppningsvis så köper jag. Detta är web 2.0 där alla är webmasters även dem som inte har en egen blogg eller webbsida. Så ni företagare kanske ska ta en närmare titt på vad andra tycker om era produkter och tjänster för att kanske förbättra?

No Comments »

Inga kommentarer än.

RSS feed för kommentarer på denna artiklen. TrackBack URI

Skriv kommentar